Min interesse for et liv i balance ligger mange, mange år tilbage og derfor har jeg ligesom mange andre fulgt med i diverse TV programmer, offentlige debatter, kurser, bøger mm. der hele tiden dukker op.

Efter min mening handler det meste om penge frem for en dybfølt interesse for at hjælpe den enkelte til et bedre liv. Og selvom jeg synes trenden har ændret sig – synes jeg stadig der er en tendens til at jo nemmere genvej til et sundt liv, des mere sælger det. Nye slankepiller kan altid give et par dages god debat, ligesom ny forskning der peger på vi kan øge forbrændingen kan øge salget af et produkt markant. Nogle husker måske stadig Hvidovre-kuren, der stort set kun bestod af æg, eller grapefrugt-kuren, eller overskrifter om at chilli og andre stærke krydderier sætter fut i forbrændingen.

Jeg skal hverken be- eller afkræfte diverse forskning, men jeg tror godt jeg tør vove pelsen og påstå at langt de fleste kun læser overskriften og brødteksten og sjældent sætter sig grundigt ind i hvad der egentlig skal til, for at de små, nemme dagligdags fif virker.

Et af de programmer jeg selv fulgte med stor interesse var ”Miraklet på Mols”, imponeret i starten af de gode resultater, men efterhånden mere og mere skeptisk som programmerne skred frem. I princippet er det jo ikke svært at tabe mange kilo, specielt ikke hvis du får serveret det du må spise og får fortalt hvordan og hvor tit du skal træne og ikke mindst er trukket ud af din hverdag, har al den tid og opmærksomhed det kræver og en hær af eksperter der ”holder dig i hånden”. Det der er svært, er ikke at ændre vaner i en given periode, hvor der kun er fokus på det – men at holde dem, og dermed ændre livsstil.

I aften dukker ”Ebeltoft Kurcenter” så op på skærmen igen, og ikke på den positive måde. En ting er hvad der evt. er foregået af lyssky forretninger på den økonomiske front, der vil jeg lade ligge (!), det værste synes jeg var kritikken fra kursisterne, der ifølge programmet ikke følte der var nogen opbakning efter opholdet, og vægttabet og kiloene derfor hurtig røg på igen, når de kom på egen hånd – det er slemt!

For mig er det allervigtigste at hjælpe alle til at blive ”selvkørende” og det er også det der er svært. Men det kan lade sig gøre, personligt har jeg mange eksempler, men det kræver, opfølgning, opfølgning og opfølgning. Hvordan opfølgningen skal være er ofte individuelt – og det er det vi prøver med webfit.dk. Vi holder i hånd på den enkeltes præmisser, derfor er kommunikation den vigtigste del af vores koncept – og ja i de fleste tilfælde kan den sagtens foregå over nettet – men det kræver gensidig engagement og jo mere vi ved – jo bedre kan vi følge rigtigt op

Jeg er helt enig i at store vægttab, kræver eksperter, men uanset hvor mange læger, diætister og psykologer der bliver samlet på et sted – er det stadig den enkelte der skal gøre arbejdet og ikke mindst holde det efterfølgende. Vi bliver bombarderet med facts og hvis vi alle fulgte dem, ville vi ikke have problemet med overvægt – hvilket igen leder mig hen til at opfølgning og motivation er det absolut vigtigste når det gælder om en varig sund og slank livsstil.

…og at holde folk fast, kræver mest af alt vedholdenhed fra den eller de der skal holde fast – og den periode kan være rigtig, rigtig lang – måske stopper den aldrig helt, men det bliver nemmere.

Jeg glæder mig til at få nogle kommentarer på denne blog…….