Solen skinner og det er fredag, selvom temperaturen kunne være højere – er jeg sikker på at jeg ikke er den eneste der overvejer at tænde grillen i aften – og grill mad kan sagtens passes ind på den sunde måde.

Stort set alle grøntsager kan grilles – men mange af dem kræver (eller får!) en bunke olie med i købet – og selvom sundheden måske holder, gør kalorieregnskabet næppe.

Der er ofte dømt hygge omkring grillen og mange gange ryger der en del snacks ned inden maden er færdig – og det er jo perfekt hvis det er af den sunde slags – som grøntsagsstave med mager dip – men ret meget andet holder ikke – og dog.

Jeg lavede en fantastisk og lidt anderledes Gazpacho med melon den anden dag. Super enkel, smuk, lækker og ikke mindst sund. Tomater indeholder Lycopen som mindsker risikoen for hjertekarproblemer og visse typer kræft og netmelon indeholder farvepigmenter der er gode for øjnene.

Til 4-6 personer skal du bruge:

1 netmelon skåret i grove tern

1 spsk. god oliven olie

3 dåser flåede tomater af god kvalitet

Saft af en citron

Stor håndfuld frisk basilikum

Salt, peber

Evt. ½ rød chilli

Melonstykker sauteres i olien ca. 2 min. tilsæt tomater (og evt. chilli) og basilikum, lad det simre ca. 2 min. Kom det hele i en blender og smag til med citron, salt og friskkværnet peber. Stil den i køleskabet til den er helt kold.

Smager fantastisk med lidt hakkede sorte oliven, lidt rejer, et godt brød eller helt uden tilbehør medens maden grilles.

……og grill maden?

1 god kalve medaljon af mørbrad eller en hel marineret i rødvin og soja, med jordbærvinagrette, og salat med asparges. Dertil en let rødvin og evt. et godt brød.

Alle de opskrifter finder du på webfit.dk.

Rigtig god week-end!