Nu er det forår både i luften og ifølge kalenderen. Ydermere har sommertiden bevirket at det rent faktisk også er lyst om aftenen – så nu er der næsten ikke flere undskyldninger for at finde løbeskoene frem.

Er du ikke kommet igang endnu, følger endnu et opfordring her. Løb kræver et par gode sko, en positiv start og kontinuerlig træning. Skoene kan jeg ikke hjælpe dig med, men hvad er mere positivt end solskin og mon ikke de fleste har en påskeferie at se frem til og dermed lidt mere fritid end normalt?

Det hele virker oplagt og dog kender jeg et par stykker eller 2 (!) der ikke rigtig er kommet ud på den første tur endnu. Som træningsafhængig kan det være svært at forstå, MEN det der kan virke let for mig kan være en barriere for andre.

Ethvert motionsblad og mange andre uge og dagblade har lige så mange gode råd, mange af dem går på at få en træningsmakker – hvilket selvfølgelig kan være en glimrende idé. Jeg tror dog mere på at identificere de individuelle og personlige barrierer.

Spørg dig selv – hvorfor er jeg ikke kommet igang?

Er tiden et problem? spørg videre – er det virkelig sandt at jeg ikke kan finde 3 x 20 min. på en uge? Kan jeg stå tidligere op? Løbe til jobbet? Tage løbeskoene på og løbe hjem efter at have afleveret børn? Kan jeg bruge frokostpausen? 20 min. begynderløb kan som regel efterfølgende klares med lidt etagevask!

Er børnene et “problem”? Er det et mindre barn mellem 6 måneder og ca. 3 år – er en klapvogn en glimrende løsning. Langt de fleste klapvogne kan sagtens klare en løbetur og ja barnet synes som regel det er et hit! Er barnet over 5 – kan det sagtens jogge med og synes det er super sjovt og løbe med far eller mor – bliv ikke overrasket hvis vanen hænger ved!

Er kondien et problem? Start roligt ud! (se tidliger blog), få et begynder program. På webfit får du et målrettet program indenfor 1 døgn. Melder du dig ind idag – kan du komme igang imorgen og ja vejrudsigten siger nogen sol og 12 grader.

Er du bange for skader, har skader eller lign.? Få en løbetræner der retter stilen til, der tager som regel kun nogle gange og det er en super investering. Eller find et begynder løbehold, for dem der bor i nærheden starter jeg et begynder, begynder forløb omkring 1 maj – hold øje med bloggen eller webfit – eller skriv en mail til mig så giver jeg dig besked.

Gider du stadig ikke? Så se det i øjnene og find en anden motionsform – der findes helt klart noget der passer til dig!

Hvad er din undskyldning?